Toerist of ontdekkingsreiziger

Ze is schilder en maakt mooie portretten, stil levens en nog veel meer.

Als zij naar een museum gaat, kijkt ze naar ‘hoe’ een schilderij gemaakt is en daarna pas naar wat en door wie of wanneer.  Als ze naar je kijkt dan weet ze hoeveel kleuren rood in je huid  zitten. Ik verdenk haar ervan dat ze in gedachten haar kleurtjes mengt en alvast stipjes en streepjes voorbereidt, voor het vangen van het licht op m’n gezicht.

Ze gaat als een ontdekkingsreiziger erop uit en ontwikkelt zich steeds een stapje verder, kijken, uitproberen, lessen volgen en staat open voor feedback van professionals, liefhebbers en vrienden. Ze is zo iemand die haar handen iets laat maken en het wòrdt gewoon iets. Dat heeft ze ook met koken, thee zetten, huis inrichten, outfits, verf op de muren, droedelen of schrijven…ze heeft dat snufje extra…gaaf om naar te kijken!

Zoals zij naar een museum gaat is het interessant en inspirerend.
Ga je als een toerist dan is het een stuk saaier…slenter je een beetje van zaal naar zaal, leest hier een daar een bordje, je vindt dingen misschien mooi of bijzonder of het verbaast je dat het aan een spijker hangt. Na 100 stukken raak je overprikkeld en het slenteren zat. Natuurijk kun je een gids vragen om het levendig te maken of je neemt zo’n koptelefoon guide mee voor de standaard uitleg. Met een beetje mazzel raakt het je en heeft de tour dat inspirerende effect wat musea zo fijn en leerzaam maakt.

Hoe is dat voor jou? Hoe loop jij door een museum en hoe is dat een voorbeeld voor hoe je door het leven wandelt. Ga je als ontdekkingsreiziger of als toerist?
Ben je steeds op zoek, nieuwsgierig, experimenterend en open voor feedback of ben je als een toerist op stap? Heb je van allebei een beetje afhankelijk van waar je bent en waar je interesses liggen? Het is uiteraard niet goed of fout, het gaat om hoe bewust je bent van de mogelijkheden pal onder je neus, die je pas ontdekt als je op een andere manier kijkt.

Zo is het ook met een NLP opleiding, je kunt het leren als een toerist of als een ontdekkingsreiziger. Met dat laatste krijg je dat snufje extra waardoor jouw leven, zowel privé als zakelijk, dat glansje krijgt, waar je eerder aan voorbij liep.
Dat gunnen wij iedereen!

Doe je mee met de challenge?

We starten op 9 september.