Zeker net op cursus geweest?

‘Tjonge, wat doe jij opeens overdreven, zo ken ik je niet, op cursus geweest of zo?’
‘Je gaat toch niet opeens veranderen, blijf alsjeblieft gewoon jezelf!’

Dit soort aanmoedigingen krijg je spontaan als je een nieuw pad inslaat. Precies de ondersteuning waar je op zit wachten. Je zal niet de eerste zijn die het er vervolgens bij laat zitten. Wat nou, als je er een schepje boven op doet?
Bijvoorbeeld door te zeggen: ‘Ah gelukkig dat je het merkt!’ Die oude ‘mezelf’ begon kreukels te vertonen en daardoor kreeg ik niet de resultaten die ik graag wilde.’

Wat nou, als dat wat ‘jezelf zijn’ helemaal niet zo ‘jezelf’ is?

Jezelf zijn is een optelsom van gewoonten welke voorspelbaar gedrag oplevert. Het is het resultaat van een voltooide conditionering. Er zit geen greintje originaliteit in. Je bent een reactief functionerende robot, oneerbiedig gezegd. Ik wil niemand beledigen, alleen maar wakker rammelen. Wakker rammelen om je vrije wil te ontsluiten, je mogelijkheden te ontdekken, talent aan te boren, nieuwe wegen in te slaan. Ontdekken hoe je de kwaliteit van je keuzes omhoog schroeft,  zodat je leiderschap zichtbaar wordt. Verantwoordelijkheid neemt voor de resultaten die je haalt,  terwijl je optimistisch blijft tijdens het hele proces van A naar B. Als je begint met het experiment en initiatief neemt en je krijgt bovenstaande cynische feedback, laat ze dan maar praten. Zie het als een test in plaats van een ontmoediging. Het is kennelijk zichtbaar dat je een andere weg bent ingeslagen, een teken van de moed tot verandering. Als je doorgaat word je vanzelf een inspirerend voorbeeld.
Ergens sluimert in ons allemaal een behoefte om ons ware potentieel te ontsluiten. Om met minder moeite meer te bereiken. Om door de moeilijkere gesprekken toch beslagen ten eis te komen. Om niet langer zaken uit te stellen maar in een flow kunnen werken, de behoefte aan balans tussen ontspanning en inspanning. Jezelf zijn op een nieuw level, daarvoor moet je oude concepten over wie je bent loslaten. Van reactief naar creatief:  het verschilt maar 1 letter voor een wereld van verschil.

In NLP opleiding word je coachable terwijl je leiderschap skills leert.Een ontwikkel weg die zo rijk is dat je er de rest van je leven plezier van hebt. Als je meer wilt weten, kom naar de informatie avond van 23 januari aanstaande om 20.00 uur. Opgeven kan via de website, toegang is gratis. Wie weet ontmoeten we jou!