Geluk is een attitude

Alles wat je hebt, wordt op een gegeven moment vanzelfsprekend. Het geeft geen directe geluksmomenten meer, want het wordt onderdeel van je routine. Daarom blijf je zoeken naar iets anders of naar meer. We kunnen ons onderbewuste daarvan de schuld geven, want dat maakt van ons een geluksjunk. Het probeert ons continu weg te houden van pijn. Zo ontstaat de dans tussen pijn en geluk, totdat je het doorziet.

Voel dankbaarheid voor alles wat er nú is, in plaats van te verlangen naar wat er niet is of te lijden onder wat verdwenen is. Neem jezelf bewust waar, van top tot teen. Benoem alles wat mooi, leuk, sterk, zacht, pril of doorleefd is. Let op alles wat je als normaal ervaart: dat je kunt bewegen wanneer je wilt, een warm bed hebt, de koelkast gevuld is, de zon schijnt, of dat je kunt genieten van regen door lekker in de plassen te springen.

Werk je, voeg dan dagelijks waarde toe door je kwaliteiten in te zetten. Werk je niet, gebruik die tijd dan voor bezinning, vrijwilligerswerk, of om je interesses verder te ontwikkelen en je geliefden te verwennen. Zelfs je verdriet en verlies zijn spiegels van iets waar je ooit veel plezier aan beleefde; dat verdient net zoveel dankbaarheid.

Geluk is een attitude die je ontwikkelt met dankbaarheid, zowel voor het mooie als het moeilijke. Waardeer beide, en dankbaarheid wordt steeds makkelijker om toe te passen.

Wil je leren hoe je geluk in eigen handen kunt nemen?

Neem contact op of laat je telefoonnummer achter.