NLP Master jaarprogramma

Meesterschap

Met de master duiken we dieper in de mogelijkheden van NLP.
Je doorgrondt wie je werkelijk bent, wat je missie is, welke kernwaarden bij jou passen, welke belemmerende overtuigingen je los gaat laten om al het moois van jou tot wasdom te brengen. Ondertussen leer je nog meer over communicatie, coaching, onderhandelen en motivatie. Aan het einde van het jaar heb je excellentie gemodelleerd en gedemonstreerd op een onderwerp naar keuze.

Download de flyer

De NLP Master Practitioner is de onmisbare stap na de NLP Practitioner. Het doel is het door ontwikkelen van jouw leiderschap aangesloten op jouw missie zodat je leven op ieder gebied in lijn raakt met je missie, het verhoogt  je communicatie en feedback vaardigheden. Je leert zo scherp te luisteren dat jouw vragen antwoorden oproepen, die eerder bevroren zouden blijven. Je leert het proces van modelleren waarmee je nog meer ontdekt  dat Neuro linguïstisch programmeren het neuroplastisch vermogen van je hersenen direct aanspreekt. Een excellent vermogen die je steeds opnieuw kunt toepassen als je iets nieuws wilt leren en je merkt dat een ander een goed model is.  Dat soort kansen grijp je dan onmiddellijk aan,  in plaats dat je blijft steken in een stille bewondering of in frustratie.
Ook in de NLP Master Practitioner ga je weer veel experimenteren en oefenen met je medecursisten. Leren door te ondergaan, te doen, te observeren en door feedback te geven en te ontvangen. Je gaat de samenhang begrijpen van de onderwerpen uit de NLP practitioner en je leert steeds scherper zien hoe anderen jou zien en hoe dat verrassend anders is dan hoe jij jezelf ervaart. Je leert hoe jouw realiteit geleid heeft tot jouw persoonlijkheid. Er ontstaat creativiteit voor jouw toekomst en jouw plannen. Je zult veel plezier beleven aan de gebalanceerde mix van theorie, veel praktische oefeningen, demonstraties en  teamwerkzaamheden. Verder door een case study,  jouw gekozen modelleeropdracht (zie programma) . De tijd die je besteed naast de 18 live trainingsdagen aan lezen, inoefenen of reflecteren en modelleren zal gemiddeld 2 uur per week tijd zijn.
Je krijgt bij inschrijving tevens toegang tot een afgeschermde online leeromgeving waarin je de samenvattingen door kunt nemen, films kunt kijken en in de community leerervaringen deelt met medecursisten. Zo is leren een toegankelijk en continue proces.  De inlogcode met persoonlijk wachtwoord ontvang je bij aanvang van de training.

Alle vaardigheden en interventies in deze NLP Master Practitioner met de theoretische onderbouwing hebben we geselecteerd uit het werk van John Grinder, Richard Bandler, Frank Pucelik,  Robert Dilts,  Suzie Smith, Tim Halbom, Chris Halbom, Connirae Andreas, Anne Linden, Tad James, Eric Schneider, Lucas Derks, Peter Levine en vele anderen.

Modelleren

Je werkt gedurende de NLP Master Practitioner aan jouw modelleeropdracht. Dit betekent dat je een expert kiest, iemand die je bewondert om zijn of haar kwaliteiten.
Je gaat met behulp van master methodiek op zoek naar het verschil tussen jou en je expert qua expliciete details in zijn of haar persoonlijkheid. Je leert dit excellente vermogen zelf aan met de NLP interventies uit de opleiding. Het resultaat is verbluffend omdat een persoonlijkheid veel meer verdieping heeft en rekbaarheid heeft dan je ooit hebt gedacht.
Bovenop de vaardigheden van de Practitioner krijg je een groot aantal nieuwe taal – communicatie vaardigheden, analyse technieken en veranderkracht – die je in je werk en in de rest van je leven direct kunt toepassen. Het modelleren van excellentie stelt je in de gelegenheid om nagenoeg alles te creëren in je persoonlijk en professionele leven. Dit is de kans om te leren hoe patronen van excellentie te herkennen in mensen en organisaties, om ze vervolgens in je eigen leven te reproduceren als complete modellen. Je leert een proces van modelleren van excellentie. In de NLP Master Practitioner voltooi je een eigen modelleringsproject, welke je vervolgens presenteert aan enkele anderen, met hoogwaardige feedback als beloning.

Metaprogramma’s

Je leert hoe je iemands persoonlijkheid snel leest met behulp van Metaprogramma’s. Dit zijn de filters die ervoor zorgen dat we niet meer informatie uit de omgeving toelaten dan ons bewustzijn kan verwerken. Inzicht in metaprogramma’s verklaart bepaalde natuurlijke reactiepatronen van mensen en maakt gedrag voorspelbaar. Tijdens de NLP Master Practitioner leer je hoe je metaprogramma’s herkent, benut, verandert en integreert.
Anders dan de gemiddelde persoonlijkheidstesten leer je metaprogramma’s zien als mechanismen die ontstaan in een specifieke context en in relatie tot anderen. Meta programma’s zijn daardoor dynamisch en dat geeft ruimte voor ontwikkeling. Je leert dat je metaprogramma’s hebt in plaats van bent, dat je via het inzicht keuze ontwikkelt en dat verschuiven of verbreden van metaprogramma’s tot nieuw gedrag leidt..met veel minder inspanning.

Overtuigingen

Overtuigingen vormen de drijfveren voor onze motivatie, de criteria waarmee we beslissen of iets aan onze verwachtingen heeft voldaan. Tijdens de NLP Master Practitioner leer je interventies die je in staat stellen om op effectieve en ecologische wijze beperkende overtuigingen en waarden systemen te veranderen.

Waarden

Je leert hoe je motivatie kunt creëert met waarden en hoe de waarden in  je leven bepalen. Je leert hoe je waarden verandert en zo een gigantische impact in je eigen leven kunt maken.

Kerntransformatie

Je boekt iedere keer dat je een kerntransformatieproces aangaat een belangrijke vooruitgang in de richting van de volgende resultaten. Als je eigen innerlijke kernwijsheid bloot ligt ontdek je spontaan dat je op veel terreinen over nieuwe keuzes beschikt. Dit kan zijn op het gebied van: emoties, gewoontes, relaties, identiteit en je visie op je leven.

Taalpatronen

Je krijgt geavanceerde taalpatronen en herkaderpatronen. In de NLP Master Practitioner analyseren we het taalgebruik verder en leren we nog meer taalpatronen herkennen en beïnvloeden bij onszelf en anderen.

Gevorderde NLP technieken

Een aantal technieken en vaardigheden die je hiernaast krijgt zijn: Gevorderde taalpatronen, Sleight of Mouth, Re-imprinting, Vergiffenis-patroon, Criterium spin, Structuur van (kern)overtuigingen, Gevorderde tijdlijn technieken zoals  de Slow fobia cure, Meta-mirror, technieken op het niveau van identiteit, werken met de neurologische niveaus.

Een grote winst wordt jouw vermogen om te luisteren, stil te zijn, echte aandacht bieden aan communicatie tussen jou en een ander. Het wordt rustig in je hoofd waardoor je minder interpreteert en meer ruimte biedt. Je wint aan vermogen om situationeel te schakelen tussen verschillende manieren van vragen en reageren. Je weet aan te sluiten bij verschillende gedragsvoorkeuren, je laat het oordeel echt los over “anders denkenden.” Samenwerken en samenleven wordt gewoonweg weer leuk en effectief! Kiezen wordt eenvoudiger omdat je weet welke persoonlijke waarden een rol spelen. Veranderen is geen bedreiging meer, maar een kans om het beste uit jezelf, uit en voor je klanten en/of uit een team te halen.Het zal je verbazen hoeveel authentiek leiderschap openbreekt precies op jouw maat gesneden.

 
Je kunt het materiaal toepassen tijdens coach en begeleidingsgesprekken. Als (team)coach zul je plezier hebben van de diepgang van meta-programma’s en de samenhang met waarden en overtuigingen. Als mediator zul je plezier hebben van het herkennen van de structuur van de overtuigingen, je zult het vermogen ontwikkelen om met taal diepgaande veranderingen teweeg te brengen. Als accountmanager herken je motivatiepatronen welke een verkoop gesprek direct meer diepgang en vaart geeft. Als leraar kun je de leerstrategie van kinderen traceren en benutten waardoor leren veel eenvoudiger wordt.  Als je in de zorg werkt als arts of als verpleegkundige kun je veel makkelijker met verschillende soorten mensen omgaan en moeilijke thema’s bespreekbaar maken,  je wordt zo in de beschikbare tijd een sponsor van de mens die aan jou zorg wordt toevertrouwd. De toepassingen zijn eigenlijk eindeloos… we helpen je graag om de vertaalslag te maken naar jouw situatie.
De NLP Master Practitioner is erkend volgens nationaal geldende normen (NVNLP), internationaal geldende normen (ABNLP, American Board of NLP). Instap niveau is een erkend NLP practitioner certificaat. Andere speciale vooropleiding is niet verplicht, wel minimaal een MBO denkniveau. Het certificaat geeft je toegang tot vervolgtrainingen op (inter)nationaal niveau. Je kunt je aansluiten bij de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP). De laatste 2 dagen van de opleiding besteden we aan evaluatie van het geleerde. De eerste dag doe je dit door een compleet coach-proces op Master niveau te doorlopen. Omdat dit onderling gebeurt, onderga je dit proces ook zelf. De 2e dag staat helemaal in het teken van het presenteren van de modelleeropdrachten. Hierbij demonstreer je en draag je over wat je gemodelleerd hebt. Het modelleer proces word je in begeleid en wordt vastgelegd in een verslag.  Al het lesmateriaal staat beschreven in het handboek Master practitioner waarvan iedere cursist een exemplaar ontvangt. Mocht je onverhoopt de gestelde criteria niet halen, organiseren wij een herkansing met een studieadvies zodat je de gestelde criteria alsnog kunt behalen.
Iedereen met een erkend NLP practitioner certificaat

Seizoen 2023-2024

 • 16 en 17 november 2023
 • 14 en 15 december 2023
 • 18 en 19 januari 2024
 • 29 februari en 01 maart 2024
 • 28 en 29 maart 2024
 • 18 en 19 april 2024
 • 16 en 17 mei 2024
 • 13 en 14 juni 2024
 • 11 en 12 juli 2024

Seizoen 2024-2025

 • 21 en 22 november 2024
 • 19 en 20 december 2024
 • 16 en 17 januari 2025
 • 13 en 14 februari 2025
 • 13 en 14 maart 2025
 • 10 en 11 april 2025
 • 15 en 16 mei 2025
 • 12 en 13 juni 2025
 • 26 en 27 juni 2025

€ 3290,00  vrijgesteld van BTW
Inbegrepen: Handboek Master Practitioner
Koffie en thee inbegrepen, lunch zelf meebrengen
Toegang online leeromgeving met samenvattingen van het lesmateriaal
Persoonlijke feedback Modelleeropdracht Toegang tot de maandelijkse oefenavonden 

NVNLP_logo

images