Coach client aan het woord

Voordat ik bij José terecht kwam was ik vaak moe en had al verschillende burn outs gehad. Ondanks alle pogingen, op terrein van voedsel, beweging, adviezen van dokters en zelfstudie kwam daarin weinig tot geen verandering.
Ten einde raad wende ik mij tot mijn schoolleiding die me doorverwezen naar José omdat zij bij verschillende van mijn collega’s al zeer positieve resultaten had geboekt.

In het totaal heb ik bij haar 2 trajecten gelopen in de afgelopen jaar  waarbij het 2de gedeelte een “finetuning” was van het 1ste gedeelte.
Het resultaat dat ik bereikt heb is zeer positief en kort samen te vatten met een zin die José zelf uitsprak over mij:
“De blik die helemaal naar binnen was gericht, is nu weer naar buiten gericht”.
Van iemand die helemaal klem zat in zijn eigen patronen ben ik iemand die nu weer zin heeft in het leven en mogelijkheden ziet om dingen aan te pakken.
Zeggen dat ik zeer positief ben over José is dus eigenlijk een understatement.

Dit alles heeft José bereikt door er vooral voor te zorgen dat ik mezelf kon zijn, er voor te zorgen dat de balans tussen wat ik aan kon en wat ik nodig had om verder te komen steeds goed was, zodat ik me veilig voelde in de gesprekken.
De oefeningen die ze me meegaf waren nuttig en sloten ook zeer goed aan op wat ik wilde.  Misschien is dat wel de beste beschrijving als je José jouw coach laat worden.
Ze helpt je te achterhalen wat je echt wilt en zorgt ze er ook nog voor dat je dit zelf kunt bereiken.

Om het een beetje poëtisch samen te vatten:
“José was voor mij als een boom waaronder ik in de schaduw even tot rust kon komen en mezelf weer kon hervinden om daarna in de volheid van de  stralende zon mijn leven weer verder te zetten”.

Jan Dentener, Natuurkunde leraar