Yvonne Smit

Yvon is Multi level NLP Coach.
Assistent NLP opleidingen bij Likewise en werkzaam als zelfstandig coach en eigenaar bij Kipepeo coaching.

Quote:
Je kunt niet kiezen voor wat je op je pad tegenkomt, wel hoe je met je tegenslag omgaat.

In mijn coachstijl luister ik zonder oordeel, ben ik oprecht, empatisch en spiegel.
Je persoonlijk ontwikkelen betekent voor mij letterlijk: het persoonlijk ontdoen van alle wikkels om het leven aangenaam te maken. Want loslaten wat niet (meer) bij je past levert je ruimte op voor nieuwe inzichten.

Achtergrond

Al geruime tijd ben ik werkzaam als Neonatologie verpleegkundige in het Amsterdam UMC locatie AMC, waarvoor ik verschillende opleidingen heb gevolgd.
Kenmerkend voor mijn werk als verpleegkundige is het werkwoord ‘zorgen’. Zorgen voor patiënten, zorgen voor collega’s, zorgen voor mijn gezin en o ja, een beetje zorg voor mijzelf. De continu hoge druk die ik mezelf oplegde, had invloed op mijn gezondheid en privéleven. Tijd nemen voor mijzelf, grens aangeven en imperfectie zat niet in mijn manier van leven, niet in mijn patronen. Vooral privé kwam ik in een situatie waarin duidelijk werd dat hoe ik het altijd deed, mijn ontwikkeling in de weg zou staan.

Om te leren over mijn gedrag, communicatie en het omgaan met verandering ben ik gestart met de NLP Practitioner opleiding bij Likewise. Hierna wilde ik nog meer weten en ben ik de Master Practitioner en Multi level gaan volgen.
Mijn grootste inzicht is dat ik patronen heb en niet ben, ik ben in staat om ze onder ogen te komen en te veranderen. Ik kan nu zonder oordeel luisteren, waardoor ik daadwerkelijk verbinding voel in het gesprek met iemand.

Ik durf nu te zeggen dat ik van mezelf hou, keuzes kan maken waar ik achter sta. Dat maakt dat ik gelukkig kan zijn, zonder daar ook maar iets van buitenaf voor nodig te hebben. Inmiddels assisteer ik met veel enthousiasme bij Likewise én heb mijn eigen coach praktijk.