Elly Veenman Smits

Elly is Multi level Likewise NLP Coach, assistent NLP opleidingen en werkzaam als zelfstandig Coach, teamcoach.

Mijn quote:
‘Angst zoekt zekerheid en sluit deuren, vertrouwen strekt haar vleugels en vliegt vrij.’

Na verschillende opleidingen en trainingen bleef ik ervaren dat mijn gedachte over mijn onzekerheid mij beperkten.  Ik werd als het ware steeds aan een elastiek teruggetrokken, Een bezoek aan de informatie avond bij José gaf de doorslag om met NLP te starten. Het voelde als ‘nu of nooit’!

NLP heeft mij vooral inzicht gegeven dat ik mijn gevoel weg stopte en vanuit mijn ratio leefde. Het heeft mij, op de meest onverwachte momenten, inzicht gegeven in de patronen die ik voor waar aan had genomen. Nu is er ruimte voor gevoel, rust en kwetsbaarheid die vooral vrijheid opleveren. Het mooie eraan is dat de weg steeds verder gaat. Het geeft mij energie om te blijven ontdekken en leren over mijzelf, de ander en de wereld. 

Coachstijl

De woorden die mijn coach stijl kenmerken zijn: rust, open en eerlijkheid, analyserend en verbindend vanuit de levenservaring die ik heb. Ik observeer en gebruik wat ik in het moment zie en hoor om de spiegel voor te houden. Werken met NLP is opnieuw leren kijken naar je eigen wereld en die van anderen. Door het stellen van vragen vind jij de antwoorden en oplossingen om je eigen leven vorm te geven vanuit je talenten en verlangens.

Achtergrond:

In mijn loopbaan in de financiële wereld heb ik verschillende functies gehad zoals leidinggevende, consultant en scrum master. In veel functies was ik een spil tussen management en medewerkers, tussen management en klant. 

Tijdens mijn periode als leidinggevende ontdekte ik dat de coachende leiderschapsstijl mijn voorkeurstijl was. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe ik dat kon professionaliseren. Dat was de aanleiding voor mijn eerste beroepsopleiding als coach. Daar ben ik de weg ingeslagen naar coach met diepgang; nieuwsgierig hoe ik de ander in beweging kon krijgen.  Rode draad is dat ik naast mijn functie activiteiten initieerde om anderen in beweging te zetten in hun leerproces; als individuele coach bij een intern coach netwerk en als facilitator van teamsessies op gebied van feedback, samenwerking en drijfveren.

Ik realiseerde dat ik daar mijn energie uit haalde en mee verder wilde.  Dit heeft geleid tot de keuze om het bankwezen vaarwel te zeggen en voor mij zelf te starten als (team) coach.