Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen als de wereld in brand staat. Een van de liedjes uit de musical, soldaat van Oranje. Met die vraag voel ik mij nu extra verwend met mijn blanke bleek scheet neus, in een huid met automatische privileges. Puur omdat ik geen problemen heb, die met mijn huid te maken hebben. Niemand die om mijn afkomst vraagt, behalve vroeger bij vriendinnetjes thuis: ‘van wie ben jij er eentje? Niemand die bij het zien van mijn achternaam mijn brief opzij legt. Hoe kan ik daar blij mee zijn als het niet vanzelfsprekend voor iedereen is?

Zit ik hier met witte vingers te bloggen net als iedere week. Waar ik normaal best vlot woorden aan elkaar rijg, loop ik nu steeds weg. Heeft het wel zin, met zo’n schuddende, bevende wereld. Nu we zoekende zijn in een koppie onder economie en waar we weer tegen racisme en voor gelijkheid de straat op gaan. Demonstraties die de 1,5 meter uitzonderlijk goed tarten, waardoor discussies over wat wel en wat niet, als nieuw oplaaien. Heeft het zin iets te schrijven en ik drentel weer weg.

George Floyd is nu het gezicht van onrecht, ongelijkwaardigheid, geweld en racisme die maar doorwoekert…openlijk, heimelijk, hatelijk, ondermijnend, onbewust en hartverscheurend.

Kom ik toch terug op de roots van NLP over actief respect voor elkaars model van de wereld en de wetten van ecologie. De bereidheid om feedback te verwerken en gedrag bij te stellen. De durf om je feilbaarheid toe te geven, want falen bestaat niet maar onverschilligheid wel. Bewust worden van onbewust gedrag. Leren in een andere huid te kruipen en zo de schellen van je ogen laten vallen.

Hoe zit de angst voor verandering en verschillen bij jou onder je huid?
Het ongeziene zichtbaar maken is de basis voor vernieuwing.

George Floyd laat het gezicht zien van diep onrecht, Covid-19 laat collectieve angst zien en Marc de Hond als idealist, laat inspiratie en hoop zien.

Actief respect kan pas met een ontspannen brein. Daarom is het zo belangrijk om alles over angst en stress te leren. Wat het teweeg brengt in je brein en wat dat betekent voor gedrag. Soms is dat totaal niet leuk, zit je opeens harde noten te kraken, toch kom je altijd krachtig terug. Ik hoop dat dit blog vertrouwen opwekt dat we samen veel meer aankunnen dan lijkt. Om te beginnen met niet wegkijken met een hoger doel, voor een wereld waarin we allemaal welkom zijn.

Wat zou jij doen?

Neem contact op voor meer informatie over NLP en de mogelijkheden voor jou.

info@likewiseacademy.nl

Of laat je telefoonnummer achter dan word je gebeld!