Van reactief naar proactief

Even wat bekennen…ben alle berichten over Covid-19 helemaal zat.
Vooral de oppervlakkigheid van het nieuws, de tegengestelde berichten, de conspiracy theorieën, de zendmasten die in de fik worden gestoken vanwege 5G, die niet eens voor 5G zijn. Bekeuringen die op een strafblad terecht komen, het nieuwe normaal…hoezo normaal? Onze ouderen die niet meer geknuffeld worden…beschermen we ze dan echt?

Waar ik nog van baal, is het reactieve, het late reageren op gebeurtenissen.
De menselijke neiging eerst te relativeren waardoor actie nemen, elke keer net een tel te laat komt.

Van de week, bij ‘M’ een deskundige die komt vertellen dat we straks (nu) allemaal mentale emotionele hulp nodig hebben. Want we staan onder druk, door te lang thuis zitten, door oplopende conflicten, door mensen die rouwen, overrompeld door plotseling verlies…
Mensen die hun baan kwijt zijn, geen toekomst perspectief ervaren, mensen die verstarren in hun onzekerheid, gezinnen die compleet escaleren met kinderen die klem zitten tussen huiselijk geweld of waar het gewoon niet zo fijn toeven is.
Maar goed dat ze weer naar school kunnen.
Kan ik mij ook boos over maken, ‘thuis’ hoort toch het symbool voor veilig te zijn?
Die problemen waren er natuurlijk al lang en staan nu te koken op een laaiend vuur.

Met hart voor de zorg zijn we dus thuis, met onderkenning van het belang.
We werken, doen een rondje in de buurt, bakken een taart of smijten hem tegen de muur. De een gaat het makkelijker af dan de ander en ondertussen brokkelt de economie onder onze voeten af. Als je niet bang was dan kun je het alsnog worden. Vandaar zo logisch dat we surfen op een 2e en een 3e golf: een mentaal emotionele en een economische, de onderstroom is behoorlijk zuigend.

Daarom gingen we direct aan de slag, door online coaching aan te bieden en door een online 1e hulp bij stress programma op te zetten waarbij we 1.2.3 beschikbaar zijn om mensen bij te staan. Door mensen te ondersteunen met 2 maal per week geleide meditaties ‘s morgens vroeg en door overall de deuren (op afstand) open te houden.

We wensen jou toe dat je niet wacht, totdat je de taarten tegen de muur smijt of moet toegeven dat je in een burn out terecht gekomen bent. Want gebeurtenissen kun je niet altijd voor zijn, je kunt wel leren hoe ermee om te gaan. Leren hoe je uit de stress respons komt. De basis om uit het drama te stappen en zorgen dat je verder kunt met andere manieren van denken en doen.

Van reactief naar proactief.

Je kunt direct terecht in het online pakket: eerste hulp bij stress…
Speciaal op maat gemaakt.
Compacte kennis, wijsheid in een notendop, oefeningen, herkenbaar en praktisch.
Met ons 1.2.3. bij de hand om je verder te helpen.

Wens verder dat iedereen die hulp kan verlenen, hulp verleent.
Regulier en niet regulier. Alle hens aan dek a.u.b,  hand in hand kameraden.
We hebben met elkaar zoveel kennis en ervaring in huis, daar moet iets toch iets goeds uit kunnen komen?
Qua economie, wens ik dat alle knappe koppen elkaar nu opzoeken om een nieuwe vorm te ontwikkelen, want het oude had genoeg kreukels, om ze er voor eens en altijd uit te strijken.

En dat ik het zat ben?

Ach ja, irritatie is soms ook inspiratie
Meer weten, als jij het ook zat bent en pro activiteit zoekt?
Neem contact op met info@likewiseacademy.nl
Of laat je telefoonnummer achter dan bellen we jou.