Uit hypnose

Hypnose, denk jij dan meteen aan een zwaaiend horloge met een stem die langzaam aftelt, totdat je een gewillige lappenpop bent? Moet je daar niks van hebben?  Weet dat je vaker onder hypnose bent dan je denkt en dat je lief is en de regie wilt houden.

Definitie van hypnose:
‘Een menselijke conditie van gefocuste aandacht en verlaagd perifeer bewustzijn en een verhoogde ontvankelijkheid voor suggesties.’

Taal is hypnotisch, we zijn dus allemaal hypnotiseurs, ook als je helemaal niet weet wat een hypnotische staat inhoudt en of je hem wilt hebben.
Zonder dat je het weet ben je heel vaak in hypnose, bij een goede film, in de auto of door een goed verhaal.
Met NLP halen we mensen uit hun hypnose, wakker schudden over taalgebruik en zelfspraak.  Vooral als het gaat om beperkend denken en handelen. Het brein laat zich namelijk makkelijk sturen door middel van taalsuggesties. Dat geldt ook voor babbels, roddels en gesprekken met anderen en ‘koppen’ boven artikelen.  Die ‘gaan’ als een lopend vuurtje. Taalsuggesties die zich herhalen blijven plakken. Denk aan reclames of aan muziek waarvan je de teksten uit je hoofd kent. Een taalsuggestie gekoppeld aan emotie blijft nog beter plakken.

Nu bijvoorbeeld, zijn we blij dat we meer bewegingsvrijheid hebben…
Bewegingsvrijheid was volkomen normaal, een van onze grondrechten. Weet je nog? Heel goed dat we het nu herwaarderen en tegelijkertijd zijn we minder vrij dan we waren. We registreren het nauwelijks omdat we aangepast raakten aan beperkingen. De lock down omarmden we,  misschien zelfs om gesmeekt, omdat we doodsbang waren. Vertrouwend op de tijdelijkheid, redelijkheid  en onderbouwing van de maatregelen en een enorme groepsloyaliteit.

We zijn nu ‘blij’ met de huidige beperkingen, omdat het voelt als herwonnen vrijheid. Reken maar: we mogen weer naar de sportschool en met zijn allen in een auto…maar verder: ‘Jongens afstand houden, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen.’ We krijgen zelfs een pluimpje, goed gedaan! Met er achteraan: Straks komt die ene ‘oplossing’ en dan zijn we weer helemaal veilig, dus vrij. Dat werkt als een commando voor je brein en als aanlokkelijk punt op de horizon.

We zijn geprogrammeerd, via angst, via beperkingen, via beloning van goed gedrag, via aangepaste media en via straf van ongewenst gedrag. Dat is NLP maar dan met straf en niet ecologisch, niet verruimend maar beperkend, niet democratisch, maar opgelegd, niet wakker maar gekneveld. Daar draait mijn hart van om en soms hoor ik om mij heen: Hoe krijgen we al die mensen uit de angst…ze zitten zeker in hun hoofd, afgesneden van hun gevoel..!?

Dan zucht ik nog eens diep…
Al die mensen zijn niet meer bang, ze zitten niet in hun hoofd.
Ze zijn comfortabel geprogrammeerd, in slaap gevallen.Terwijl ze verbaasd, verwonderd, en alert zouden kunnen zijn. Het vaccin wordt voorgeschoteld als de grote verlosser van de 1.5 meter beperking. Kan dat überhaupt met de steeds wisselende stammen van dit virus? Kun je volhouden dat de mythische 1.5 meter ons echt beschermt, terwijl grote druppels makkelijk de 8 meter sproei afstand halen of meteen op de grond vallen.  Hebben we echt de juiste medische, ethische, economische, ecologische oplossing(en) gevonden en gekozen, passend bij dit virus en voor een gezonde toekomst?

Uit hypnose dus, liefst zo snel mogelijk.
Het commando, krijg je gratis:
‘Is dat wel zo?’

Wakker voor een toekomst waarin vrijheid voor iedereen goed geregeld is, inclusief een holistische aanpak voor volksgezondheid, werken met een heldere visie wat virussen betekenen voor ons leven. 1 ding is zeker, virussen waren er al voordat wij bestonden en ze zullen er altijd blijven. Wakker en verantwoordelijk tegelijkertijd, hoe mooi zou dat zijn?
De basis voor open gesprekken?

Als je ook maar klein beetje nieuwsgierig wordt, neem contact op hoe NLP jou kan helpen wakker te worden en te blijven.