Toe aan iets nieuws

Landerig scrollen over het internet op zoek naar nieuwtjes. Plaatjes zien er zo begeerlijk uit voor iets nieuws in de kast, in huis of om aan te trekken, een nieuwe baan of een nieuw avontuur. Vlak voor de buy klik, vraag ik mezelf tegenwoordig in hoeverre het nodig of nieuw is. Meestal stop ik daar. Gelukkig anders zou ik inmiddels straatarm zijn en erg duurzaam is het ook niet.

Toe aan iets nieuws leidt vaak tot niets nieuws.
Wat nog gekker is dat een brein het moeilijk vindt om ècht iets nieuws aan te gaan. Iets nieuws leren gaat haast niet, want je brein zoekt onmiddellijk bestaande kennis om de nieuwe kennis aan te koppelen. Luister je weleens naar chinees of Japans, (tenzij je deze taal beheerst). Je brein zoekt naar herkenning van klanken en woorden en kan er totaal geen chocola van maken, bij nood schakel je over naar non verbale aanwijzingen.

Alleen kleine baby’s kunnen nieuwe dingen leren zonder ja maar of hoezo, want zij nemen alles op als ervaring bij gebrek aan referentiekader.  Nog nooit een baby horen klagen dat leren lopen veel te vermoeiend is of dat ze weer 2 keer wakker geworden zijn ‘s nachts.

Wat wij opvoeding noemen is het installeren van een referentie kader waarmee de kleine zich later redt in de wereld. Dat referentie kader wordt het uitgangspunt en meteen de beperking voor nieuwe dingen. Zelfs als het echt nieuw is en je er best open voor staat, maakt dat referentie kader er doodleuk iets anders van. Vervormt het nieuwe naar het oude dus, komisch genoeg merken we het meestal niet. Zelfs de eerste auto leek op een oude koets. Baby’s en kinderen leren sneller dan volwassenen want de informatie kan nog alle kanten op. Volwassenen vinden om de andere seconde ergens wat van en dat is een rem voor leren. Toch is een brein soepeler dan je denkt en je kunt het bewust aanwakkeren als je toe bent aan iets echt nieuws.

Het begint met realiseren dat alles wat je ziet en hoort al vermengd is met jouw referentie kader en dus een beperking. Maak pas op de plaats voor vragen als: is dit nieuw of is dit meer van hetzelfde? Zie ik de ander zoals ik denk dat diegene is of zie ik vooral mezelf? Zie ik de situatie zoals het is of zoals het mij ooit voorgehouden is of nu voorgehouden wordt. Dan komt er ruimte voor even nog niet weten. Dat stukje ‘niet weten’ toelaten en meteen blij zijn met de vondst. Daar ontstaan de echte nieuwe dingen en aan nieuw daar zijn we allemaal wel eens aan toe.

NLP leert je hoe veranderingen inzetten werkt en hoe je slim gebruikt maakt van je brein om het haalbaar, leuk en motiverend aan te pakken.

Toe aan iets nieuws?

NLP for Business start eind januari weer!