NLP daar moet je aan toe zijn

Toe zijn aan NLP, wanneer is dat precies..

Wanneer is het net zo duidelijk als nieuwe sneakers wanneer oude echt niet meer kunnen…
of als onbedaarlijke zin in een geurend, warm, knapperig broodje van de franse bakker, weet je wel, zo eentje die smaakt als een taartje.

Wanneer heb je dat met NLP…
Want onze cursisten melden vaak dat ze NLP eerder hadden willen leren…
Ze waren er achteraf eerder aan toe dan ze vooraf wisten…

NLP zet leren op zijn kop, in plaats van je reactiviteit te verhogen, bekijkt NLP het proces aan de binnenkant en hoe dat zich naar buiten toe, vertaalt in verbaal en non-verbaal gedrag. Als je eenmaal ziet hoe het werkt, kun je het nooit meer niet zien.
Dan word je vanzelf pro-actief….
Even een korte uitleg?

Van buiten naar binnen

Tijdens je opvoeding werd je gewezen op wat belangrijk is en wat niet, op basis daarvan werd je geprezen of afgewezen. Verbaal en non-verbaal.
Daarna werd je opgeleid in een richting. Zo groeide je op tot een persoonlijkheid. 93% van je persoonlijkheid werkt vol-automatisch. Met maar 7% kun je reflecteren of anticiperen.

Wat een brein doet is de ketting van ervaringen bevriezen zodat het herhaalbaar is, zodat je de meest voorkomende situaties kunt oplossen. Zolang dat lekker draait, is er weinig aanleiding om met NLP bezig te zijn. Het kriebelt pas als je gedrag niet meer of te weinig naar gewenste resultaten leidt.
Niet zeldzaam want iedereen is anders dan jij.
De kans dat je botst met tegengestelde verwachtingen en doelen is behoorlijk groot.

Je kunt natuurlijk botsingen vermijden en uit relaties kun je weglopen.
Heel gezond en soms meer dan noodzakelijk.
Totdat je constant de benen neemt, wegduikt of knokt en langzaam maar zeker moe wordt van jezelf. Als je niet botst met jezelf of anderen dan kun je botsen met de snel veranderende maatschappij. Dat gebeurt vaker en intenser dan pakweg 30 jaar geleden.
En soms merk je dat het pad wat je ooit koos niet bij je past.

Van binnen naar buiten

Als je dat merkt ben je toe aan NLP en wil je heel graag leren van binnenuit.
Je ontdekt meer dan 1 manier van waarnemen omdat je zintuigen niet alleen ontvangers zijn maar ook zenders. Je schiet wakker in de bizarre realisatie dat jouw waarheid een compilatie van oude snapshots is. Je leert je drijfveren pin pointen en je pro activiteit groeit prompt als bloemkool en het voelt nog goed ook.
Toe zijn aan NLP betekent dat je een gretige hang hebt naar puur leven vanuit een diep vertrouwen op je innerlijke drive.

Zoals Socrates al zei: ‘Hoe kan een mens iets kennen als hij zichzelf niet kent?’

‘Dat kan wel, maar daar heb ik zakelijk toch helemaal niks aan…’

Ja natuurlijk wel, want je staat open, scherp, actief onderzoekend in gesprekken, in relaties en in onderhandelingen…en dat werkt lekker, effectief en het is nog aanstekelijk ook.

Toch maar eerder beginnen dan je dacht?
Neem contact op, dan praten we verder en wie weet start jij eind maart met de NLP for Business?