Manifesteren kun je leren

Manifesteren betekent een idee wat waarneembaar wordt.

Klinkt niet zo sexy, toch doen we het iedere dag allemaal en onbewust.
Onze ideeën bepalen wat we waarnemen en dat is een onderdeel van jouw manifestatie.
De illusie is dat het andersom lijkt,  we kijken de wereld aan, absorberen het en handelen ernaar, volledig gebaseerd op ons aanpassingsvermogen.
Dat aanpassen kan dwars gaan zitten, want hoe kom je toe aan wat je zelf wilt als je steeds een aanpas stapje doet.
Wel eens door een drukke winkelstraat gelopen?
Ben jij degene die slalomt om de mensen heen of degene die strak rechtdoor loopt?
Ben jij degene die uit een winkel loopt en voor mensen de deur openhoudt en zo amper wegkomt of degene die die de deur terug zwiept  ongeacht wie hem opvangt. Tekenend hoe je eerste neiging is en je zal vast beide kanten weleens gedaan hebben.

Manifesteren doen we dus allemaal, meestal onbewust omdat we in onze eigen bubbel rondlopen, in gedachten, in patronen, in eigen ideeën en verwachtingen gemarineerd.
Vanuit de bubbel zien we maar een beperkt stukje van de werkelijkheid en doet hij bijna pijn als je eigen bubbel niet meer werkt om fijne dingen te manifesteren. Zit je met je goede gedrag en met je handen in je haar te wachten tot de wereld meebuigt.

Het goede nieuws is dat je vandaag nog je bubbel kunt oprekken of afzetten.

Want je bubbel is niets anders dan je ego die zichzelf in leven houdt op oude ideeën.
En ideeën kun je veranderen, vrij simpel zelfs, ook al klinkt dat oneerbiedig. Je kunt vandaag nog beginnen met een idee over hoe je wilt leven, werken, hoe je wilt voelen, hoe je wilt zijn. Door het op te schrijven, alsof je het al hebt.

Want in het moment dat je start met schrijven, begin je manifestatie kracht te voelen.
Nu bewust geactiveerd in plaats van automatisch geregeld door je bubbel. Je aandacht verplaatst zich. Een andere focus  krijgt de ruimte, waardoor je opeens echt andere dingen ziet, andere gesprekken hebt, nieuwe kansen ziet, die eerder afwezig leken.
Het lijkt magisch, als je het eenmaal doorhebt is het eerder gewoon logisch.

Denk je dat het niet werkt?
Helaas krijg je dan gelijk, want of je nu gelooft of het werkt of je gelooft dat het niet werkt,  in beide gevallen krijg je gelijk.
Dat is de grap van manifestatie, je manifesteert nu al volledig waarmee je het meest in gelooft. Neem je gedachten, ideeën en overtuigingen onder de loep en maak de switch naar een leven waarin jij aan het stuur staat.

Egocentrisch?
Dat lijkt wellicht zo.
Stel je nu eens voor dat mensen zich werkelijk verbinden en samenwerken vanuit hun hart in plaats van uit achteloosheid…
Zou dat de wereld een beetje mooier maken?
Manifesteren, je kunt het al en je kunt het nog beter leren.
Veel plezier!

www.likewiseacademy.nl