Mag ik nu wel of niet oordelen

Dan ben je NLP master dubbel geinstrueerd, doorgeleerd, gecertificeerd met alles erop en eraan en dan oordeel je nog.

Lees je s’avonds  NLP voor beginners nog eens door.
‘Iedereen heeft een uniek model van de wereld, respecteer dit model, wees nieuwsgierig, buig je oordeel om in een open onderzoekende vraag.’

Zo simpel, logisch en wenselijk, gewoon even doen.

Zolang je het redelijk eens bent met elkaar, is respect, nieuwsgierigheid, een open houding, just a peace of cake. Het wordt pas interessant als een hoge persoonlijke waarde omver geschopt wordt. De een voelt dat als er een plastic flesje in de bosjes zwerft, een ander als je niet met gelakte nagels achter de kassa mag zitten of met een luier om je volwassen bibs op de voorpagina wilt staan, als je partner vreemd gaat, de boel leeg gestolen wordt, ontslagen wordt, thuis komt te zitten of als bossen zonder ecologisch doordenken gekapt worden voor biomassa. De wereld is tot de nok gevuld met voorbeelden. Het is maar net waar je je druk om maakt, toch?

Is het dan handig om niet te oordelen?
Een andere uitspraak van (o.a) NLP is dat gebeurtenissen geen betekenis hebben, totdat je er zelf betekenis aan geeft. Iedere gebeurtenis wordt gefilterd door waarden. Waarden die je verzamelde, toegespeeld kreeg of nu alsnog meekrijgt. De betekenis die je geeft is sprekender dan de gebeurtenis zelf.

De oplossing voor de meeste problemen is snel gevonden, gewoon geen betekenis meer geven, geen oordeel, criteria-loos en zo zijn we allemaal blij en saamhorig. Verruilen we diversiteit en gelijkwaardigheid voor uniformiteit.

Hmm, maar NLP zegt toch ook dat het belangrijk is om een doel te hebben met een visie vanuit een missie? Mensen, groepen, teams en gezinnen hebben toch iets nodig om met elkaar verder te komen, anders zetten we toch geen stap meer of we hangen als los zand aan elkaar…

Waar het op neer komt, oordelen zul je blijven doen, omdat een brein continue de omgeving scant op overeenkomsten en verschillen. Je kunt wel bewust worden, welke oordelen domineren en daarna reflecteren of het bruikbare oordelen zijn of ‘brein spinazie’. Je leert zodoende dat je niet je gedachten, oordelen of je waarden bent. Het zijn alleen maar ervaringen. Ervaringen komen en gaan als golven in de zee…dat geeft ruimte voor overleg en onderbouwing.

Oordelen mogen of moeten bespreekbaar zijn. Groepen leven op, zodra een gemeenschappelijk waarden pakket duidelijk is en toch de verschillen open en bloot mogen liggen. Mensen bloeien op als we elkaar in de ogen kijken en oprecht over en weer luisteren naar andere ervaringen. Dan horen we de rijkdom van verschillende invalshoeken en onderbouwingen, dat is de motor van de vooruitgang in een oneindige zee van mogelijkheden.

Kom het leren, met de nodige humor want openheid en nieuwsgierigheid doen geen pijn. NLP is een rijk domein voor leiderschap en bewustwording…we starten weer in september!

www.likewiseacademy.nl