Maak werk van belonen

Veranderingen in organisaties slagen slechts voor 30% en daarvan is 5% blijvend.
Voor 60% komt dit door het niet mee veranderen van het gedrag.
Verhogen van kennis is jammer genoeg niet afdoende om de verandering te borgen.

Als je verandering zoekt begin dan met belonen van gewenst gedrag in plaats van je afkeuring te benadrukken. Maar ja, hoor ik je denken, hoe doe je dat, als je iets echt afkeurt? Tegen de tijd dat jij krom trekt van afkeuring,  heb jij of iemand anders eerder in het proces stappen overgeslagen.

Begin met resultaten afspreken op gedragsniveau, door goede feed forward afspraken te maken. Neem de tijd en zorg dat het voor iedereen duidelijke afspraken zijn. Benut de feedforward om talent-ontwikkeling en taken te matchen.

Daarna is de sandwich feedback handig, snel, complimenterend en doelgericht. Hanteer een korte feedback cyclus. Een goede sandwich duurt maar een paar minuutjes. Zo snel dat de vorm niet opvalt, zodra de vorm meer opvalt dan de boodschap, schiet je het doel voorbij.

Gebruik deze drie stappen:

  1. Start met een gemeend compliment op zichtbaar positief en gewenst gedrag binnen de concrete context.
  2. Daarna hoe het nog makkelijker of beter kan.
  3. Sluit af met een feed-forward gevuld met welk gewenst effect de verbetering zal hebben.

Dopamine

Als je nog niet overtuigd bent, helpt het misschien om te weten dat er op breinniveau echt iets verandert bij degene die een compliment krijgt. Een bevestiging of een aanmoediging is voor je brein een beloningssignaal, het krijgt een dopamine injectie. Dopamine is een geluksstofje. Als dat vaak genoeg geactiveerd wordt, is de kans groot dat het gewenste gedrag herhaald wordt. Feitelijk anker je gewenst gedrag aan beloning en zo creëer je een nieuwe stimulus respons reactie in het brein. Als je het doet met een open hart, een heldere visie en met vertrouwen op ontwikkeling, dan drijft je team op motivatie.
Als je werk maakt van beloning word je razendsnel effectief en wat daar de lol van is?
Je creëert een goede sfeer, resultaten, teamgeest…kortom je creëert waarde!
En gewoon elkaar op een vrijdagmiddag een complimenten douche geven is ook verfrissend.