Ieder mens is anders

en we hebben heel veel met elkaar gemeen.
We willen bijvoorbeeld allemaal graag gezien, gehoord en begrepen worden.
Als we dat allemaal willen, hoe kan het dat zovelen dit niet ervaren?

Dat het zelfs stress oplevert als we ons niet gezien, gehoord en of begrepen voelen.
Harder je best doen, een van de gevolgen, frustratie opkroppen is een andere, voortaan minder van jezelf laten zien kan een reflex zijn of  je beslist: ‘ ik doe het voortaan ‘wel weer’ zelf.’

Wist je dat gevoelens van eenzaamheid vaker veroorzaakt wordt, door onbegrip dan door het ontbreken van gezelschap? Wist je dat relaties en samenwerking vaker misgaan door onbegrip, dan door gebrek aan activiteiten en gesprekken of voorlichting? Wist je dat chronische stress de aanloop is naar een  burn out en een voorbode voor andere ziekten?

Weet je dan ook, dat we onbewust geneigd zijn, onszelf als rolmodel te gebruiken om een ander van dienst te zijn? Zelfs als voorwaarde om een ander te kunnen/willen begrijpen? Daarom gaat het mis, want dat roept instinctief weerstand op. Hoe lief, verstandig of wijs je bent, maakt niets uit en dat frustreert nog meer.

Het ligt overigens niet aan jou, want dat is wat een brein voor je doet.
Het projecteert zijn ‘werkelijkheidsbeleving’ automatisch op de ander en dat creëert afstand, misverstand en weerstand, met grote of kleine effecten.

Het goede nieuws is dat je het kunt verhelpen.
Weten waar je op kunt letten om de ander wel te zien en te horen en zo goed mogelijk te begrijpen. Ik zeg zo goed mogelijk want de 100%  zal je niet halen. Maar je kunt wel in de buurt komen door de zwaktes in communicatie te gebruiken als sterktes.

Met NLP leer je het en wil je nu alvast oefenen?
Communicatie winst bereik je voor een klein deeltje met je woorden en voor het merendeel met je houding en je stemgebruik. De bereidheid om bij de ander te zijn met je volle aandacht, creëert een ervaring van oprechte belangstelling. Dan pas kun je spitten, totdat er wederzijds commitment is om ‘wat dan ook’ af te spreken en uit te voeren. Lukt het dan nog niet? Dan gebruik je de kennis om  jezelf en de ander een herkansing te gunnen. In het alleruiterste geval word je het respectvol eens dat je het oneens bent, op inhoud….en kun je toch nog relationeel door 1 deur.
Want ieder mens is anders en dat is maar goed ook.

NLP for Business, geeft je de stof voor open communicatie, omgaan met weerstand, de oefening en de feedback…en nog veel meer.
Doe je mee?
Met een bak koffie erbij praten we verder.
Laat gerust je tel achter, dan maken we een afspraak.