Het gaat allemaal over grenzen

Leiderschap heeft veel, zo niet alles te maken met gezonde grenzen.
Iedere ervaren coach, trainer, visionair of ervaringsdeskundige vertelt het je.
Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe weet je dat een grens gezond is.
Zonder een spoortje van zelfinzicht denk je gemakkelijk dat jouw grens gezond is zoals het is. Je persoonlijke grens is jouw perceptie van de werkelijkheid, jouw vaste referentiepunt en die bevestigt en herhaalt zichzelf.

Terwijl je misschien regelmatig ‘jezelf’ kwijt raakt, zodra een ander een hulpvraag stelt of je reactie is zo flexibel als een strijkplank of zo vaag dat je er zelf van in de war raakt.
Jouw grenzen kunnen op diverse manieren van buiten zichtbaar zijn. Ik zal er een aantal beschrijven en wie weet is het een feest van herkenning en een inspiratiebron om er mee aan de slag te gaan.

Persoonlijke grenzen als muren

Grenzen kunnen op scherp staan door dikke muren tussen jou en anderen. Veranderen is niet jouw cup of tea. ‘Nee’ rolt makkelijk uit je mond vanuit instinctieve weerstand. Het geeft meestal een gevoel van comfort. Als je daardoor ontwikkeling mist en uitdagingen je neus voorbij laat gaan, sta je stil en stilstand is op den duur achteruitgang. Die muren zijn niet voor niets ontstaan, ooit was het een heel goede manier om met de wereld om te gaan.

Grenzeloosheid

Teveel afstemmen op een ander kan ook. Je aanpassingsvermogen is zo subliem dat je samensmelt met wensen van anderen, je kunt denken voor een ander en hulpvragen invullen voordat er een vraag gesteld wordt. Het woord ‘nee’ ken je alleen uit de boekjes. Heel handig als je in een dienstverlenend beroep werkt. Als je dit teveel doet neem je niet de tijd om na te denken wat goed is voor jou. Laat staan dat je een persoonlijk actieplan naleeft. Dat lukt niet, want de grenzen van een ander verwar je met jouw grenzen. Doe dit consequent en je wordt vanzelf bekaf. Ook dit patroon is meestal niet voor niets, ooit was het de veiligste optie om je wensen en je grenzen los te laten.

Overrulen van andermans grenzen

Anderen overrulen is een vorm van grenzeloosheid, maar dan de andere kant op. Je weet wat je wilt en hebt geen flauwe notie dat iemand iets anders wilt of vindt. Onbewust boetseer je de ander net zolang tot het past binnen jouw voorkeuren. Als iemand weigert, dan hoor je het niet of je hoort het wel, maar het heeft geen echte betekenis. Voor een poosje werkt het prima, achteraf krijg je de kous op je kop door een verkoelende relatie. Ook dit systeem is meestal niet voor niets ontstaan, het werd je voorgeleefd of het was een manier om dingen gedaan te krijgen.

Brokkelige grenzen

Emotionele manipulatie is een teken van brokkelige grenzen. Grenzen zijn er wel, maar ze zijn verstopt, vaag of grillig. Je wekt medeplichtigheid, schaamte of schuld op door allerlei implicaties. De ander krijgt onhaalbare emotionele macht die daarom sowieso zal falen, ook al probeert hij of zij aan al die verwachtingen te voldoen. Je wordt er onzeker, verdrietig en boos van. Ook dit systeem is niet voor niets ontstaan, het is je voorgeleefd of het was je enige manier om iets van onvrede of grenzen kenbaar te maken.

Welke vorm herken jij?

‘Nee’ en ‘Ja’  – zijn je instrumenten.
Twee simpele woorden die duidelijk maken wat jij wilt. Gezonde grenzen onderhouden- begint met jezelf waarnemen voordat je het goed of afkeurt. Je grens onderzoek zo serieus nemen dat je zelfs bereid bent je gedrag niet serieus te nemen. Ruimte kweken voor andere invalshoeken, impulsen leren kennen, gewoonte-patronen onderzoeken.
Dat is de basis voor 
persoonlijk leiderschap zodat je weet hoe en in welke situatie je een grens ervaart en hoe je daarover communiceert en hoe je een grens verlegt. Want:

  • Soms is het belangrijk dat je met een ‘ja’ je muur laat zakken.
  • Soms is het belangrijk dat je ondubbelzinnig ‘Nee’ zegt, omdat je een grens erkent.
  • Soms is het belangrijk dat je een ‘Nee’ accepteert en waardeert.
  • Soms is het belangrijk dat je met ‘Ja mits en een Nee mits’ onderhandelt naar een win-win situatie.

Gezonde grenzen ervaren is een kwestie van flexibiliteit met een visie.  Een set competenties aanleren en een paar afleren.
Met gezonde grenzen kun je ontspannen en als jij ontspant kun je nieuwe dingen creëren, passend bij jou. Als jij het kunt ben je meteen de inspiratiebron voor anderen om hetzelfde te doen.

Je bent welkom voor een kop koffie en een verkennend gesprek of kom langs op de eerstvolgende introductie avond van 10 februari aanstaande.