Het broodnodig perspectief

‘Ik wil gewoon ergens naar toe kunnen werken, zei een vriendin jaren geleden…bij haar 3e kind(er) wens.’
Destijds glimlachte ik erom.

Zo werkt het stiekem wel, ergens naar uit kijken, over de schutting gluren.
Motivatie bloeit op met een punt op de horizon.

We kregen het afgelopen week een beetje van Rutte.
Mijn ontregelde plukken en krullen riepen spontaan hoera, alsof er een winnend doelpunt werd gemaakt. Met een huppeltje erachter aan: wie gaat met mij en mijn geknipte krullen een terrasje pikken in juni? Zou leuk zijn als we dan 1.5 meter bier krijgen.
Voor mij zonder alcohol graag. Denk dat 1.5 meter afstand niet bij mijn DNA past.
Behalve in het vliegtuig, iedereen business class als het nieuwe normaal.
Fris, vrolijk en onweerstaanbaar als een Maxima of Marilyn het vliegtuig uitstappen, zalig.
Wie het ooit normaal of leuk vond om tegen betaling,  tussen 8 vreemde zweet oksels vacuüm verplaatst te worden, mag zich melden.  Iedereen voortaan minder vliegen en ruim zitten, hmm wat vindt jij?

Perspectief kwam voor ons werk want in juni kunnen we de groepen weer live ontvangen. Gelukkig is onze ruimte groot genoeg voor de 1.5 meter afstand en al het andere voorgeschreven gedoe. Gedoe ja, we doen het en gedoe is het.
Allemaal om ‘de R onder de 1’ te houden. Blij mee, niets is fijner dan elkaar in de poppetjes van de ogen aan te kijken, terwijl we met intensieve ontwikkeling bezig zijn.

De maand mei doen we alles nog online… het aftellen is begonnen.

Na het openen van dit 1e perspectief verlangen we naar een groter perspectief.
Hoe gaan we het doen als collectief, waar gaan we voor en waar gaan we niet voor.
Kunnen we een nieuw ‘normaal’ creëren wat ecologisch helemaal klopt?
Waarin veel meer vraagstukken verwerkt zijn?
Vraagstukken waar we nu, zo lijkt het, amper aan toekomen. Denk aan klimaat, vervuiling, de kloof tussen arm en rijk, de gestrande vluchtelingen, globale versus lokale economie, gaan we voor bruto nationaal product of ook voor bruto nationaal geluk? Hoe creëren we een maatschappij waarin gezondheid en vitaliteit een voorwaarde en effect voor ons allemaal wordt?

Wat kunnen we zelf doen voor het verhogen van mentale emotionele en fysieke weerbaarheid, als basis voor een goed en krachtig immuun systeem?
Hoe kunnen we samen zorgen dat mensen echt gezond gaan leven, weten hoe ze op gewicht kunnen blijven, emoties kunnen verwerken, stress kunnen reguleren, in beweging komen, los komen onder het juk van ongezonde gewoonten door chronische niet onderkende stress, naast overduidelijke post traumatische stress.

Want chronische stress is een enorme verslappende factor voor het immuun systeem. Wachten op een vaccin, kan heel lang duren. In de tussentijd kunnen we zorgen dat we zo gezond en vitaal mogelijk worden. Vitaliteit, weerspiegelt zich in levensenergie, in nieuwsgierigheid, in creativiteit en in veerkracht. Lees: wakkere mensen, die creëren dat broodnodige perspectief waar we straks mee uit de voeten kunnen.

Je kunt bij ons beginnen.

NLP is van oudsher het meest complete programma, waarbij je leert hoe je met gebeurtenissen omgaat , die je niet hebt weten te voorkomen of überhaupt niet kunt voorkomen.

Neem contact op voor meer informatie, info@likewiseacademy.nl
of begin meteen met 1e hulp bij stress.
Een compact programma, online te volgen.
Maak een account aan, klikken klakken en starten.