Geluk gewenst

Advertentie: ‘GELUK GEWENST”

Alleen serieuze kandidaten die kwalitatief geluk komen brengen worden beantwoord.
Daar komen ze aan, de auto’s, hippe fietsen, parfum, kleding, nagellak, sokken, tassen, schoenen, potentiële partners, restaurants, koks, vakantieadressen, sieraden, meubels, drankjes, spelletjes, hebbedingetjes, dansjes en sjansjes…

Heerlijk materiaal om te genieten en te delen, om naar uit te kijken en op terug te blikken.
Hoe kan het dan dat zovelen toch niet genieten of maar heel eventjes?
Hoe kan het dat zovelen steeds opzoek blijven naar groener gras?
Te moe, gestresst, verveeld, vervuild en verwend.
‘Is dit nu alles, wat er is’ ~Doe maar~’

De woke beweging haakt hier handig op in, we willen het anders, het moet anders luidt het credo. Duurzaam, divers, met zijn allen minder consumeren…het roer moet om. Dit roer mikt op vergaande digitalisering van de samenleving, waar gemak en gratis ons naar het nieuwe geluk verleidt. Geen bezittingen meer, slechts gebruiken wanneer je iets nodig hebt. We zijn nu al een wandelende data zend en ontvang mast en dat wordt alleen maar meer. Denk aan zelf rijdende auto’s en leenfietsen die je zo kan pakken en terugzetten. Nou ja zo…wel met een code. Data is de stille goudmijn van bedrijven en wie niet kan meedoen is af.

Als we woker worden dan woke nu vertegenwoordigt, dan kijk je voortaan naar bewustzijn.
Want je bent, zonder aansluiting op het netwerk, al een zend en ontvangst mast, altijd al geweest. Ga maar eens na hoe vaak je aan iemand denkt en prompt loop je die persoon tegen het lijf. Je hoort een nieuwtje en ergens wist je het al. Je komt een huis binnen en voelt al dat er iets wel of niet pluis is. Je neemt zomaar een omweg en later ontdek je dat je daardoor een file of een ongeluk voor bent geweest.

Gevoelens van geluk lijken van buiten naar binnen te moeten komen, maar werkt precies andersom. Het straalt van binnen naar buiten en hoe minder blokkades, hoe makkelijker dat gaat. Bij deze alvast de uitnodiging om al die blokkades op te ruimen, de bezem erdoor zodat je plek hebt voor  ‘binnenste buiten geluk’.

Als jij iemand geluk wenst, echt met heel je hart, dan voel je het eerst zelf en dan pas zeg je het hardop, schrijft het uit of schuift het in een envelop. De impuls om iemand geluk te wensen, hing al in de lucht, vibreerde al, jij resoneerde en gaf het een zetje naar de volgende. Als ieder zetje licht geeft, dan staan we in lichterlaaie.

Kunnen alleen hoog sensitieven dat, hoor ik bijna denken.

Hoog sensitief zijn we allemaal, want zo zijn we bedraad en verbonden met elkaar of je het bewust benut is een tweede. Het is de kunst om je koppie en je hart bij de les te houden en je aandacht zo te richten dat je geluk als uitgangspunt neemt en niet achteraan rent als uitkomst. Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt en dat kunnen we heel goed met zijn allen. Hoe guller hoe gelukkiger, hoe mooier de wereld, dan komt het ook wel goed met die data en duurzaamheid.

Bij deze veel geluk gewenst, met wie deel jij?