Eerder beginnen en langer doorgaan

Het bestaat.
Groepen die het liefst willen blijven.
Die eerder willen  beginnen en langer doorgaan.
Niet het een of het ander, maar allebei.
Niet omdat ze langzaam zijn, maar omdat ze hongerig zijn naar meer.
Voor de grap zei ik dat we door konden gaan tot de Pasen.
Ze zeiden ook nog tuurlijk, doen we.
Gave mensen, super coaches, kersvers uit de masterclasses gerold.
Dat zijn de mensen die je inhuurt, want wat ze doen, doen ze van binnenuit.

Een voorbeeld van intrinsieke motivatie. Leren als een soort honger, een drive om de stof onder de knie te krijgen. Dat voelt totaal anders dan leren omdat een ander het wilt, om een wit voetje of een mooi cijfer te halen.
Leren vanuit een intrinsieke motivatie heeft ook geen eindpunt, het houdt je nieuwsgierig en actief. Vaak ontdek je, hoe meer je weet, hoeveel je niet weet. Dat is een opmaat naar een open mind.

Dit soort leren gunnen we iedereen.
In de basis van NLP leer je respectvol en nieuwsgierig zijn naar de onderlinge verschillen tussen mensen. Het leert je dat ieder verschil een kans is  om je eigen denkwereld te verbreden en te verdiepen. Gesprekken voeren die bruggen bouwen in plaats van verborgen tunnels graven. Als je er eenmaal aan begint, leer je hoe denkpatronen werken, hoe emoties getriggerd worden en hoe dat wel of niet handig is. Je buigt piekeren om in gezonde reflectie, je leert leiden zonder dwang en luisteren zonder vooraf oordeel. Het zijn allemaal vaardigheden die je meestal al behoorlijk goed doet en daarom makkelijk voor lief neemt.  Door op een andere manier te kijken, vallen je andere dingen op, je wordt aan de ene kant scherp en aan de andere kant juist mild. Opeens vliegen deuren open die je eerst niet zag, ervaar je veel meer invloed op je resultaten, mede omdat je vragen beter worden en daarmee de antwoorden rijker.

Tijd voor intrinsieke motivatie? Eerder beginnen en doorgaan waar je anders zou stoppen?
De NLP for Business start weer eind september en de reguliere practitioner start begin oktober.