Angst ligt voor het verlangen

Angst is een raar ding.
We zoeken het op en we rennen er voor weg. Een randje gevaarlijk is lekker vanwege de rush die door je lijf schiet. Denk aan bungee jumpen, parachute springen en ook voor het eerst op een podium staan en de sterren van de hemel zingen.
Angst helpt om prestaties tot een goed einde te brengen maar het helpt je ook de penarie in als de angst sterker blijkt en alle leuke initiatieven, hoop of ambities lam legt.

Angst vertroebelt het zicht op de toekomst, op plannen en op het vertrouwen op eigen kracht en talent. Angst creëert zijn eigen visioenen van ellende en mislukking. Aangezien een brein geen verschil opmerkt tussen echte ellende en ingebeelde ellende…maakt het precies dezelfde emoties en sensaties en logisch dat je volautomatisch vroegtijdig je plannen opgeeft.

Daarom leren Marieke en ik iedereen die vooruit wil en toch stil staat, dat het verlangen zich achter angst verschuilt. Iedere keer als het verlangen, een wens, een idee omhoog komt, staat de angst er pal voor om jou het uitzicht te belemmeren.

Mocht je denken dat dit alleen voor de zwakkeren geldt, dan heb je het mis. Iedereen heeft een angstsysteem, omdat de wetten van overleving dominant zijn in ieders brein. Als het erop aan komt krijgt overleving voorrang op creativiteit, vertrouwen om te dromen en te durven. Pas als je deze wetmatigheid herkent, respecteert en gebruikt kun je leren om je angst te reguleren, zodat het je niet langer schaakmat zet.

Je hart volgen, je dromen najagen, je talenten serieus nemen is de weg van de meeste weerstand en een heldendaad. Wel eentje die loont waardoor het steeds makkelijker wordt.  Bovendien brengt het rust en balans in je hele systeem. Dat is goed voor je gezondheid, welzijn, relaties en je wordt een goede luisteraar…een empathische doorvrager…Niet omdat je het eerder niet wilde, wel omdat je ineens ruimte ervaart in je hoofd en in je lijf.

NLP is een programma die trainen en coachen combineert. Je wordt getraind op de  onbewuste  brein principes voor het stellen van doelen en je wordt gecoacht om je angsten, hindernissen en kopzorgen bij te buigen. Ondertussen leer je coach, communicatie en observatie vaardigheden om overal, waar je het nodig hebt, voortaan in te zetten.

Een belangrijke les geef ik je nu alvast:
De grootste hindernis die je kunt verzinnen is ooit een pracht hulpbron geweest.  Met extra hulpbronnen merk je dat je angst zal wijken en je doelen worden bereikbaar. Want als je iets echt goed kunt dromen,  kun je het ook halen en ….iedereen kan het leren. Doe je mee in het najaar van 2022?

Meer weten, keertje doorpraten?

Laat je telefoonnummer achter dan bellen we je terug!

PS
Achteraf horen we zo vaak:
‘Jaren eerder hadden we dit willen weten…’
Dus waar wacht je op?