5 NLP sleutels voor een growth mindset

‘Geen enkel nieuw resultaat vat vlam op een oude denkwijze.’

Dat snapt iedereen en toch fixeert je manier van denken net zo makkelijk als een
boutje in een IKEA kast.

Repeterende gedachten, leveren dezelfde stemmingen op die je altijd al had.
Hetzelfde gedrag leidt tot dezelfde ervaringen, ervaringen ondersteunen bestaande overtuigingen en bevestigen persoonlijke feiten.
Zo draai je steeds verder vast in je  bubbel.
Nieuwsgierig naar de kansen buiten je bubbel?
Tijd voor een andere resultaten?
De deur openen richting een growth mindset?
Gebruik deze 5 sleutels en merk meteen het verschil.

1. Lees, luister, studeer en reflecteer en zoek de stilte

Lees boeken zoveel je kunt over leiderschap, de werking van het brein en ook over NLP. Lees over verschillende denkwijzes, communicatie, culturele verschillen etc. Leer ook van je ervaringen. Denk terug aan de tijden waarop je een moeilijke periode doormaakte. Wat heeft je toen precies geholpen en hoe kun je daar nu opnieuw gebruik van maken -of juist niet! Neem dagelijks de tijd om de stilte te zoeken. Je merkt al verschil als je dagelijks 10 minuten mediteert.

2. Zorg voor een gezond en vitaal lichaam

Tegenslagen gaan gepaard met onzekere gevoelens. Langdurige onzekerheid roept angst op. Meestal de angst dat het voor altijd zo zal blijven. Angst is fysiek voelbaar en produceert beperkende gedachten, die – als je niet oplet – veranderen in beperkende overtuigingen over de toekomst. Let dus op waarmee je je mind beïnvloedt. Leef in het moment: in het moment kan er geen angst zijn. Sport en beweging zijn de ideale manieren om je terug te brengen naar het nu. Dus stap uit je patroon en uit je stoel en ga wandelen, zwemmen, dansen, huppelen, touwtje springen of iets anders dat je leuk lijkt om te doen. Wacht niet op de ideale sport in de ideale omgeving, begin gewoon! Je lichaam geeft zo positieve feedback aan je mind, waardoor er steeds minder ruimte is voor onzekerheid, angst of beperkende overtuigingen over de toekomst. Je werkt aan een gezonde body mind connectie, een sterk hulpmiddel voor vitaliteit. Vitaliteit verdient zichzelf kwalitatief onmiddellijk terug in je leven.

3. Zoek een rolmodel

Rolmodellen zijn ideaal om van te leren. Lekker de kunst afkijken.
NLP is ontstaan door de vraag: ‘Hoe doet iemand zijn succes.’ Als je dat weet kun je het ook leren. Kinderen leren van nature door middel van rolmodellen. Er zijn mensen te vinden op filmpjes die moeilijkheden hebben overwonnen -fysiek, financieel, relationeel – en daarmee anderen tot inspiratie zijn. Zij wachten niet op motivatie maar weigeren te aanvaarden dat de beperking zal voortduren in de toekomst. Meestal hebben ze wel een dieptepunt ervaren en ontwikkelde een kracht om op een andere manier verder te gaan.
Wees je meteen bewust dat de mensen waar je nu mee omgaat, grote invloed hebben op jouw ontwikkeling. Kijk eens goed, word je gevoed, gestimuleerd, geïnspireerd en kun je je optrekken? Heb je een goed rolmodel? Expert-schap erkennen brengt je verder. Dus zoek ze op, ga in gesprek, laat je inspireren, benut het!

4. Maak een plan

Bepaal een focus, zet een doel, concretiseer en kom in actie. Doe in ieder geval iets. Kies voor progressie. Als het niet werkt, kies een andere manier en blijf gericht op wat je wilt bereiken. Kleine stapjes helpen je verder, want met kleine stapjes kom je ook vooruit. Ervaar je tegenslag, weerstand en raak je gedemotiveerd?
Twijfel liever aan je hindernissen dan blijven twijfelen door je hindernissen
Neem een dag rust, leer ervan-, pak daarna de draad weer op.

5. Kijk uit naar wat je te bieden hebt en geef…

Een sterke manier om je mindset te updaten is anderen helpen.
Kijk om je heen. Wie of wat kan extra steun of hulp gebruiken?
Welke meerwaarde heb jij te bieden?
Dat kan een boodschap voor een zieke kennis zijn of het tuin paadje aanvegen van je buren.Professioneel mensen met elkaar in contact brengen die iets voor elkaar kunnen betekenen. Denken aan goede doelen, projecten of vrijwilligerswerk.
Geven is een vorm van ontvangen.
De beweging die op gang komt is voeding voor jou.
(Let op: Sit soort geven is anders is dan jezelf te grabbel gooien.

NLP iets voor jou?

Met NLP leer je coachend leiderschap terwijl je coachable wordt.
Dat betekent voortaan uitgaan van een growth brain.
Je leert wat persoonlijk leiderschap echt betekent.
Een van onze NLP liefhebbers zegt het treffend:
‘Het effect van NLP is een zachte solide kracht die stap voor stap ontstaat om samen verder te komen.’ 

6 januari 2020 het nieuwe jaar in met growth mindset!

Vanaf half 8 s’avonds ben je welkom, wees er snel bij want we hebben nog maar een paar stoelen beschikbaar.

Schrijf hier in!