10 motivaties om NLP te leren

Staat NLP al heel lang op je verlanglijstje, ben je nieuwsgierig wat het is, hoe het werkt en wat je nu precies leert?
Deze vraag kun je het beste stellen aan mensen die net klaar zijn, want die vertellen het vers van de pers. Ieder op hun eigen manier met eigen doelen en resultaten.
Elke uitleg geeft een unieke invalshoek.
We hebben ze verzameld op basis van jaren werken met NLP.
Begin eens met deze 10 motivaties!

1. NLP leert je focus houden

Omdat energie je aandacht volgt is het zaak om te merken waar aandacht naartoe lekt.
Versnipperde aandacht is versnipperde energie. Doelen halen is makkelijker als je aandacht richt naar wat je echt wilt. Voor uitstellers, dromers en last minute liefhebbers, de weg naar eigenaarschap die past als een handschoen.

2. NLP ontwikkelt een master mind

Je leert hoe je mind werkt en hoe het je lichaam beïnvloedt en visa versa.
Je leert dat stemming gedrag aanstuurt en hoe je dat zelf kunt beïnvloeden.
‘State, creates’, zeggen we tegen onze cursisten.
Visualiseren bijvoorbeeld is een belangrijke skill, wel met iets cruciaals extra’s. Je boetseert het gewenste resultaat zo exact dat je het met je MIND al kunt, voordat je er bent. Je leert daarbij jezelf waarnemen als degene die het doel in de toekomst haalt.
De combinatie is briljant, omdat het een NU ervaring oplevert.
De dissociatie stap wekt ‘de verheug’ factor op.
Zo activeer je de actie factor achter ideeën en plannen.

3.NLP boost communicatie & conflict hantering

Je leert hoe verbale en non-verbale communicatie werkt, hoe je vragen stelt die raak schieten, hoe je contact legt en wat daarin de valkuilen zijn. Dat de mensen om je heen eigen gedragsvoorkeuren hebben en de wereld op een unieke manier waarnemen. Hoe je conflicten tot kansen ombuigt. Je leert eindelijk wat je wel kunt doen, in plaats wat je niet mag doen in gesprekken.

4. NLP laat oude patronen worden wat het zijn:  voltooid verleden tijd

Je kent het vast, dat je steeds iets doet wat je eigenlijk niet meer wilt doen.
Met NLP herken je deze patronen net wat eerder, zodat je het weet te omzeilen en vervangt met een nieuw patroon. Bijvangst is dat je steeds flexibeler wordt in nieuwe situaties.

5.NLP leert je omgaan met weerstand

Weerstand leer je benutten als springplank in plaats als showstopper.
Op die plek ligt jouw mind-set bloot, die je in de weerstand brengt en houdt.
Als je die informatie gebruikt om van te leren in plaats van je ervaring te fixeren, schiet je omhoog in je ontwikkeling en met je vaardigheden.
Super handig als je vaak vindt, dat je alles al geprobeerd hebt en het toch niks uitmaakt.

6. NLP leert gezonde grenzen stellen

‘Grenzen stellen’ is een breed begrip en vaak een punt van discussie.
Wanneer is iets grensoverschrijdend en wanneer niet? Wanneer is aanpassen een teken van flexibiliteit of gebrek aan ruggengraat. Wanneer is een grens effectief en wanneer wekt het meer spanning op dan nodig? NLP leert je grenzen op maat inschatten.
Resultaat: Je kunt prioriteiten stellen, nee zeggen wanneer het moet en ja als het spannend is.

7. NLP verandert kennis in wijsheid

Alleen kennis is niet genoeg. NLP zet kennis om in wijsheid door praktische oefeningen. Iedere keer als je iets nieuws leert, verandert je brein. Letterlijk. Herhaal nieuw gedrag vaak genoeg en het wordt een nieuw onbewust patroon. Je experimenteert met gedrag en gaat uit van het principe dat als iemand iets erg goed kan, jij het kan leren. Leren heeft op die  manier nooit meer een eindstation. Je ontdekt het subtiele maar cruciale verschil tussen kritisch en gesloten en kritisch en onderzoekend.

8.NLP voor gezondheid en stress management

Je leert hoe stress werkt in het algemeen en specifiek bij jou. Stress is een hulpbron. Het is pas een probleem als je niet ontspant. Als je gas geeft en remt tegelijkertijd en zo het spoor bijster raakt. De grens tussen ‘erg gemotiveerd zijn’ en ‘teveel stress’ is flinterdun.
Je wordt bewust van stress factoren en jouw invloed. Je ontdekt dat balans sexy is en met steeds gezondere gedragskeuzes, voorkom je een burn out.

9. NLP maakt mediteren makkelijker

Doordat je mild wordt voor jezelf, word je niet onrustig zodra je gedachten tijdens meditatie met jou aan de haal gaan. Beoefenen van intrinsieke aandacht wordt makkelijk als je weet hoe je mind werkt en dat heeft weer voordelen in je dagelijkse innerlijke rust en ruimte.

10. NLP perfect voor coaching

NLP heeft een enorme toolkit voor coaching. Als professionele coach onmisbaar en als leidinggevende een geweldig instrument en motivator om samen klussen te klaren.
Je luistert naar de diepte structuur tijdens gesprekken en  stelt vragen, die echt explorerend zijn. Motivatie leer je benaderen door middel van taal, metaforen en verhalen.(Coach)gesprekken worden doeltreffend effectief.
Resultaat: Leiderschap, je krijgt zaken in beweging omdat je mensen in beweging krijgt, inclusief jezelf en misschien is dat laatste wel het grootste goed.

Er is nog meer te vertellen, dus kom een keer koffie drinken dan praten we verder welk NLP progamma voor jou geschikt is.
Mail met: jose@likewiseacademy.nl