Eerste keertjes zijn onbetaalbaar

Onbevangen beginnen is fris en aantrekkelijk.
De 1e gladde bladzijde openslaan van een nieuw boek…
Uit het vliegtuig stappen in een land waar je nog nooit geweest bent…
De sleutel omdraaien van je nieuwe huis…
De 1e dag op je nieuwe werk…
Alles wat nieuw is, opent een leerproces.
Het geeft je vlinders en wie weet ook een beetje spanning.
Eerste keertjes, ze zijn onbetaalbaar verrassend.

Patronen doorbreken

Met kennis van NLP kun je goed gedragspatronen blootleggen en doorbreken.
Niet als doel op zich maar om gewenste resultaten te bereiken. Als je aan het begin van een NLP opleiding staat ben je onbewust onbekwaam (Kolb). Een zorgeloze nieuwsgierigheid waarmee je het experiment aangaat. NLP is cognitief niet zo moeilijk. Toepassen is een ander verhaal en een mooi avontuur. In de praktijk blijkt dat het niet zo makkelijk is. Dat komt doordat NLP veranderingen van binnenuit benadert in plaats van buitenaf.
NLP leren toepassen is een patroon onderbreking op zich.
Volgens de leercirkel van Kolb word je bewust onbekwaam.
Het voelt alsof je opeens met links moet schrijven terwijl je rechts bent. De meest ongemakkelijke stap in het leerproces. De fase waar het leren op volle toeren slaat, terwijl je er het minst van plezier van hebt.
Het moment waarop je denkt: ‘Ik doe het wel op mijn eigen manier.’
Helaas werkt je eigen manier ook niet meer omdat je nu meer weet dan daarvoor. Zoals je ook geen genoegen neemt met zijwielen op je fiets als je weet dat je zonder sneller bent.
Als je blijft oefenen komt het moment dat je bewust bekwaam wordt.
Bam! Het lukt en een shot dopamine komt vrij!
De beloning voor de struggle. Een nieuwe neurologische verbinding is gemaakt tussen dat wat je cognitief snapt en uitvoert.
Hierna word je onbewust bekwaam. Je doet het zo vaak dat het vanzelf gaat. Automatisch, gedachteloos en moeiteloos.
Een nieuw patroon voor een nieuwe competentie.
Hoe heerlijk is het om onbewust bekwaam te zijn! Toch komt er een moment dat je opnieuw uitgedaagd wordt. In de vorm van een hogere complexiteit of je moet hetzelfde doen in minder tijd. Het voelt alsof je terug bent bij af met alle bijbehorende verschijnselen.  Net op het moment dat je denkt dat je jezelf voor de gek hield kom je erachter dat je toe bent aan next level.
Met wat tijd voor reflectie zie je het met andere ogen. Dat geeft de inspiratie om een nieuw leerproces aan te gaan. Zo blijf je ontwikkelen als een aaneenschakeling van onbetaalbare eerste keertjes.

Eerste keertjes 

Wanneer was voor jou de laatste keer dat je een 1e keertje meemaakte?
Al even geleden? Wil je de oude paden verlaten en nieuwe ontdekken?
Coach vaardigheden leren terwijl je coachable wordt?
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de NLP for business, verkort met een online zelfstudie. Als je houdt van een uitdaging, intensieve feedback en veel wilt leren in korte tijd, dan is deze versie goed voor jou.
De eerstvolgende begint eind september.
Neem vrijblijvend contact op met jose@likewiseacademy.nl

Referenties van ex cursisten:

Concreet sta ik anders in het leven en dat is allemaal winst. Op gevoelsniveau, gedachten niveau, houdingsniveau en  gedragsniveau. Het is congruenter geworden en dat werpt privé en professioneel zijn vruchten af. Door een betere verbinding en ander gedrag naar andere resultaten ben ik een leuker mens voor mezelf en anderen. Dus… need a life change? Volg een NLP opleiding bij Likewise!’

‘Ik had niet zo’n  goed beeld van wat NLP was en hoe dat voor mij als techneut zou passen. Na verdieping toch geïnteresseerd geraakt en daar heb ik geen spijt van. Ik zie voor ieder persoon een meerwaarde voor het toepassen van NLP ongeacht achtergrond of functie.Juist omdat je het op zoveel situaties kunt toepassen.’

‘Een praktisch toepasbare opleiding. Je kunt het meteen toepassen op je werk, tijdens gesprekken met collega’s, klanten en in moeilijke situaties.’