Doe jij wat je wilt met je beschikbare tijd?

‘Ik laat me steeds verleiden iets anders te doen dan wat ik me had voorgenomen, heel frustrerend want ik kom tijd tekort en haal mijn doelen niet.’
Als ik een euro krijg voor iedere keer dat ik dit hoor was ik nu schatrijk geweest.

Doe jij wel wat je wilt met je beschikbare tijd?
Doe jij nu precies die dingen die ondersteunend zijn voor de lange termijn?
Doelen stellen is 1 ding, doelen halen is een andere tak van sport.
Een kunststukje van bewustwording om korte termijn verleidingen te overbruggen door een lange termijn visie van een doel.
Wat mij opvalt is dat mensen een losse actie verwarren met een lange termijn doel. Een actie kan bijvoorbeeld zijn: Ik wil vandaag 3 prospects bellen.
Vervolgens komen er 3 collega’s aan je bureau die je hulp nodig hebben en voor je het weet heb je aan het einde van de dag die 3 prospects niet gebeld.
Balen, morgen maar weer en morgen zijn er weer nieuwe afleidingen.

Als jij s’morgens je doel visualiseert, bijvoorbeeld een bloeiend bedrijf waarmee je klanten blij maakt met jouw unieke aanpak en product, dan creëer je een mindset om bij afleidingen te kunnen kiezen.
Om bij een externe vraag een paar seconde ruimte te nemen voor een  interne check.
Je zegt dan nee omdat je weet wat je echt wilt en je zegt ja tegen de dingen die ondersteunend zijn aan je hogere doel.
De actie 3 prospects bellen is op zichzelf niet sexy. Het doet niet automatisch een appèl op je motivatie.  Puur omdat het is losgekoppeld van je lange termijn doel en zo laat je leiden door de agenda van iemand anders.
Voor je het weet, schiet de ene kans na de andere onder je voeten vandaan. Het is wel sexy als je voorstelt hoeveel meerwaarde jij te bieden hebt met jouw bedrijf in volle bloei voor die 3 prospects. Dan brengen die paar telefoontjes direct een glimlach teweeg en kom je gewoon in actie.
Probeer het eens uit,  het zal mij niet verbazen als je tijd over houdt (voor leuke dingen of om collega’s te helpen) terwijl je doelen haalt met veel meer gemak dan je ooit dacht.

NLP

NLP begint met leren ontdekken wat je echt wilt.  Eigenaarschap nemen over je persoonlijke en professionele leven. Je leert alles over doelen stellen, motivatie, communicatie, non-verbale signalen, grenzen stellen, weerstanden overwinnen en omgaan met verschillen van inzicht. Een ex cursist zei ooit:
‘NLP heeft voor mij deuren geopend waarvan ik niet eens wist dat ze er waren.’ Zin om zelf met NLP aan de slag te gaan?
Op 12 juni houden we weer een NLP informatie avond om 20.00 uur, toegang is natuurlijk gratis. Inschrijven kan via onderstaande knoppen.
Ben jij erbij?